Hoppa till sidans innehåll

4 Segrar i O-ringen i Arvika

30 JUL 2017 13:40
Det blev fantastiska 4 totalsegrar i o-ringen i Arvika för OK Hällen.
Det fyra segrarna var Matilda Larsson i D16k, Johanna Engström i D21L, Per Öberg i H40k och Peter Öberg i H35
  • Uppdaterad: 30 JUL 2017 22:42

Matilda, Johanna och Peter gick ut i jaktstarten med nr 1 på bröstet och Per gick ut som nr två, knappt en minut bakom ledaren, det försprånget plockades enligt uppgift in redan till kontroll nr två och sedan kunde Per vinna med dryga minuten totalt. Matilda gick ut med ca 1 min och 30 sekunders försprång, men blev ikappsprungen efter en försiktig början redan vid andra kontrollen och det blev en klunga på tre löpare, men genom att ta sitt eget vägval när konkurenterna började tveka så kunde Matilda återta kommandot och till slut vinna med knappa minuten före danskan  Johanne Biering. För Johanna och Peter var det stora ledningar när jaktstarten inleddes och de lyckades båda hålla i på ett bra sätt, Segermarginalen för Peter var ca 15 min till tvåan, och för Johanna ca 10 min.

I H14 briljerade Hugo Kindborn och låg hela veckan med i tätstriden och var ytterst nära att ta en etappseger, men slutade tvåa på den tredje etappen bara 3 sek efter, totalt slutade Hugo på 7:e plats

Övriga ca 45 deltagare från Hällen har inte varit riktigt lika stabila och framgångsrika i sitt orienterade men de flesta kan nog räkna in minst en etapp där man kunna vara nöjd med ett magnifikt lopp, och fått stå i rampljuset vid kvällens resultatuppläsning vid kvällsfikat. En ny resultatuppläsare har gått på prov under veckan och skött det med den äran så hon kommer troligtvis att få fullt ansvar utan övervakning, för denna viktiga uppgift vid nästa års O-ringen i Höga kusten.

För övrigt hade vi tur med vädret, inget regn och bra löptemperatur, fin camping och trevligt O-ringen torg, och goa trevliga värmlänningar som gjort ett fint O-ringen 2017.

Skribent: Mikael Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info