Hoppa till sidans innehåll

Idag skrev vi historia

04 JUN 2017 19:20
För första gången var OK Hällen med och sprang sprint SM stafett. Den gick av stapeln i Örebro och målgången var vid Örebro slott.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2017 20:03

Uppladningen inför tävlingen var kanske inte den bästa för vårt lag. Jag (Johanna E) har varit förkyld sen Stigtomtaloppet och visste inte om jag skulle kunna springa förrän på morgonen och Anna har haft halsfluss. Taggade var hela laget och speciellt Peter som velat springa sprint stafetten sen den kom på programmet. Förutom vi i laget hade vi en tapper hejarklack med MK, Micke, Vidar och Annas man Fredrik. Vi samlades i karantänen och fick en genomgång av Peter hur den nya sport identbrickan fungerar. Man behöver inte stoppa ner den i enheten utan endast svepa den över kontrollen.

Femton minuter innan start fick jag och alla andra som skulle springa första sträckan jogga några meter utanför karantänen till starten. Där fick vi springa som en skock får och värma upp. Eftersom vi inte haft lag innan hade vi startnummer 39 och fick starta i 8:e startled. Starten gick på en smal cykelväg som hade ån på ena sidan och var snitzlad på andra. Starten gick och det tog 300m innan jag ens hittade startpunkten på kartan. Jag kände mig pigg och sprang på bra i början och försökte avansera i fältet. Första delen av banan var inte speciellt svår och vid varvningen började mina krafter avta. Kämpade ändå på och andra delen var det mycket mer vägval. Var glad när jag närmade mig växlingen och skickade ut Simon på en 14:e plats 58 sekunder efter ledande Tisaren. Simon hade sprungit individuella sprint SM igår och hade fått smaka på en riktigt klurig bana som Regborn lagt. Han var taggad och ville få lite revansch efter gårdagen som han inte var nöjd med. Han gjorde ett bra lopp och höll placeringen. Peter gick ut precis före Gustav Bergman Ravinen men bestämde sig för att inte försöka hänga med honom utan göra sitt eget lopp och orientera själv och han plockade till 9:e plats och var nöjd med sitt lopp. Anna fick springa mot de bästa tjejerna och var nöjd med sitt lopp tekniskt men hade inte riktigt krafterna efter halsflussen. Hon tog oss till en 15:e plats och nästa år behöver vi inte stå längst bak i startledet. Direkt efter målgång var vi laddade och vill satsa på nästa års sprint SM stafett, skulle vara kul om fler vill vara med så vi kan ha två lag. 

Här följer några bilder som Lars Rönnols tagit.

Skribent: Johanna Engström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info