Hoppa till sidans innehåll

Lyckat upptaktsläger vid Lillsjöstugan

29 SEP 2015 01:30
Många glada barn och ungdomar deltog vid lägret den 14-16/8. Aktiviteter som KM, KepsOL och Bad stod på listan. Läs mer i rapporten från en av deltagarna.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2016 20:44

Rapport från ungdomslägret 14-16 augusti av Linnéa Carlsson

 

Fredag 14/8

Vi åkte gemensam trupp från friluftsgården ner till Lillsjöstugan, en av OK Kolmårdens klubbstugor. När vi var framme och kommit in i stugan började vi genast bestämma var vi alla skulle sova. Det slutade med ett tjej rum och ett kille rum. När klockan var ungefär 18:20 var det dags för lägrets första träningspass. Vi körde Keps OL! Det var jättekul enligt oss som körde. Vi större stod och diskuterade vem som skulle komma först av den andre i laget och vem som skulle vinna. Efter träningen var det dags för lägrets första bad i Lillsjön. Efter badet år vi korv och potatismos. Sen chillade vi nere i våra rum och hade det mysigt. Klockan 22:30 var det dags att sova men såklart var ingen i säng förrän kvart i elva. Vi tjejer kom på den briljanta idén att skjuta ihop tre sängar så vi kunde sova alla bredvid varandra.

 

Lördag 15/8

Under lördagen var det KM och vi fick besök av några från klubben. Vi hade det jättetrevligt och vi hade tur med vädret. Banorna var kluriga men roliga. När nästan alla kommit i mål sjöng vi för Frida som fyllde 15 år! Efter målgång gick många ner till sjön för att svalka sig efter loppet. Efter det åt dom som hade med sig mat och vi ungdomar fick hamburgare. Sen chillade vi lite till tills nästa träningspass, som gick ut på att springa om sin egen bana och rätta till felen eller springa ev. svårare bana. Jag, Linnéa G och Stefan sprang tillsammans. När vi kom till kontroll fyra var både jag och Linnéa G ganska trötta, så det slutade med att vi satt och skrattade vid kontrollen. Efter de andra träningspasset badade vi ungdomar. Vi hittade ett nytt ställe lite längre bort från stugan vilket bestod av två par klippor och ett rep man kunde svinga sig ut i vattnet med. När vi var klarbadade stod middag på att göra listan. Vi åt spagetti och köttfärssås. Efter maten åkte vi in till Ingelsta och Ica Maxi för att köpa godis. Det var ju trots allt lördag. När vi kom hem satt vi nere hos varandra och pratade och lyssnade på musik. Sen efter ett tag kom ledarna ner till oss och sa att det var dags att sova.

 

Söndag 16/8

Under söndagen körde vi favorit i repris. Hemlängtan eller som i mästarnas mästare “Det stora äventyret”. Detta gick ut på att vi blev ut skjutsade till andra sidan skogen. När vi klev ur bilarna fick vi en karta som var näst intill helvit. Det som syntes var en liten bit av vägen vi stod på, en kraftledning, en sjö, en bit av vägen vi åkte på, Yxbacken, och Lillsjöstugan. Mitt lag hade problem med att bestämma oss hur vi skulle gå. Vi ville åt olika håll nästan hela tiden. Vår plan var att ta oss till kraftledningen, sen sjön där såg vi att det fanns stigar som vi kunde ta hem till stugan. Vi följe nästintill vår plan. När vi hade virrat runt i ca en halvtimme sa Stefan att vi skulle använda solen som kompass. Då gick det betydligt fortare att hitta hem. När vi kom tillbaks var det dags för bad och sen efter det korvgrillning. Efter maten packade vi ihop våra saker och städade hela huset. När städningen var klar badade vi en sista gång i Lillsjön. Vi hoppade från en brygga åt olika håll och simmade runt i sjön. När vi hade badat klart var det dags att åka hem. Hejdå Lilljöstugan och Lillsjön!

Skribent: Linnea Carlsson

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info