Hoppa till sidans innehåll

SM-helgerna

15 OKT 2020 17:20
  • Uppdaterad: 15 OKT 2020 17:20

I mitten av september åkte några hällare till Göteborg för att springa medel- och lång-SM. Det var en fullspäckad helg med kval på fredagen, medelfinal på lördagen och långfinalen på söndagen. Kvalet var på sina ställen väldigt tekniskt, framförallt i början, och en del bommar gjordes. Efteråt var vissa nöjda medan andra inte var det. Endast Johanna lyckades ta sig vidare till A-final.

På lördagen genomfördes medeln med stabila insatser och efteråt passade alla unga på att åka in till Göteborg för att shoppa och bara kolla runt lite. På kvällen åt vi middag uppe på Ramberget med utsikt över typ hela Göteborg. Väldigt många foton togs och vi sjöng även (väldigt vackert) för Micke som fyllde år.

Långdistansen avgjordes i Svartedalen, väldigt fin men samtidigt otroligt jobbig terräng. Den genomfördes med fina lopp och sedan bar det iväg hemåt för ett gäng trötta men glada orienterare efter en rolig helg.

 

Några veckor senare var det dags för sprint-SM i Örebro. Det var ungefär lika många denna gång som åkte och denna gång var det ännu mer fullspäckat. På lördagen skulle både kval och final avgöras och sedan skulle en sprintstafett genomföras på söndagen.

Kvalet var väldigt enkelt. Det var en del vägval men nästan inga spärrar och fällor som man kunde fastna i, så det var bara att kuta allt vad man har. Samtliga presterade stabila lopp och återvände till våra stugor för att återhämta sig så mycket som möjligt inför finalen knappt fem timmar senare. Finalen gick på samma område (B-finalen gjorde det, A-finalen var på ett annat ställe) och denna hade samma nivå som kvalet, Almby la allt krut på bra banor för A-finalerna. Alla var ändå mer eller mindre glada och belåtna för dagens tävlingar. På kvällen sedan testade några på att spela VR-spel på en arkadhall i stan (väldigt kul) innan middagen. Resten av kvällen spenderades i stugorna.

På stafetten ställde vi upp med följande lag: Chantelle, Hugo, Karl och Linnea. C-finalen stod på schemat och starten gick 10.00. Fyra fina lopp resulterade i en 8:e plats. Vi åkte tillbaka för att duscha i stugorna för att sedan skiljas åt olika håll. Även denna gång med glada miner efter ännu en rolig helg.

 

 

 

Skribent: Hugo Kindborn
E-post: Adressen Gömd
Mikael Larsson Projektstyrning AB

Sörmlands Sparbank

Bil och traktorservice
Karlssons Rör Nyköping
Länsförsäkringar Södermanland

Studio M Stigtomta

RMJ Bygg Stigtomta

 Trimtex

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info