Hoppa till sidans innehåll

Ungdomens 10-mila

05 AUG 2018 17:16
Årets stora ungdomsstafett avgjordes 3-4 Augusti i Götene och klubben hade i år egna lag i två klasser.
  • Skapad: 05 AUG 2018 17:16

HD12

På fredagskvällen klockan 18 gick startskottet för klassen HD12.

Rasmus Öberg sprang första sträckan och med 97 lag som skulle ut på samma stig blev det väldigt trångt. Förutom knuffar och trängsel var Rasmus nöjd med sin insats även om han känt att tempot var väldigt högt och banan lite för lätt för hans smak. Han växlade som 48:e lag.

Emil Öberg fick göra sin första orienteringstävling på egen hand när han hoppade in på sträcka två. Han trivdes alldeles utmärkt med högt tempo och lätt orientering och plockade oväntat placeringar till plats 38:a.

Jonah Stenils tog vid på den tredje sträckan. Även han rusade iväg i full fart med inspiration av det höga tempot. Jonah orienterade prickfritt och trots lite problem med fötterna var han snabbt tillbaka på plats 47.

Tyvärr hade Melvin som skulle sprungit sista sträckan blivit sjuk på morgonen, så vi fick kasta in Axel Björnberg-Färdig på sista sträckan. Infödd Hällare som dock numera springer i Nyköping. Axel hade precis som Rasmus hoppats på svårare orientering men gjorde en mycket bra insats och sprang i mål på placering 39, vilket är mycket bra i den tuffa konkurrensen med lag från Sverige, Norge och Finland. Avståndet upp tillsegrande finska laget Lynx var bara ca 12 minuter. Noterbart är att killarna totalt sprang exakt 10km orientering och gjorde det på tiden 1.01.43. Riktigt snabbt!!

Efter målgång gick många Hällare till Pizzerian(!) som fanns i ett tält på tävlingsplatsen innan det var dags för samling och incheckning i militärtält/husvagn inför nattens utmaningar.

HD18

I klassen HD18 hade vi för första gången på väldigt många år ett eget lag från klubben. Starten för de 72 lagen gick i rejält mörker klockan 03.00 och det var Karl Lundin som gav sig ut för OK Hällen. Karl upplevde precis som Rasmus mycket stök och trängsel inledningsvis och han tappade lite position som tyvärr även resulterade i en stor miss ungefär halvvägs. Han lyckades dock avsluta loppet starkt på egen hand och växlade på plats 61.

Hugo Kindborn sprang den andra sträckan och orienterade som vanligt väldigt stabilt trots bitvis väldigt platt terräng som är väldigt svår att orientera i på natten. Han gjorde några mindre misstag men plockade upp laget till plats 54.

Linnea Gustafsson som är den enda i laget som är 18år sprang den sista nattsträckan. Även hon sprang stabilt, tyckte själv hon kunde sprungit fortare, men gjorde en bra insats som resulterade i att vi nu låg på plats 52.

Melker Lundin tog vid på den långa fjärdesträckan. Han gjorde ett riktigt topplopp och tog in flera minuter på lagen i täten. Han noterade den 5:e snabbaste tiden av alla på sträckan och plockade upp laget till plats 42.

På sjättesträckan får man ha flera löpare och vi skickade iväg Annika Källman, Vilma Johansson och Rasmus Öberg. Rasmus som gjorde sin andra insats under dygnet hade krafter kvar och växlade in som 43:e lag efter ett stabilt lopp med någon enstaka miss. Även Annika och Vilma sprang bra och kom i mål strax efter.

Elsa Linder sprang stäcka 6. Hon gjorde ett bra lopp även om svårare banor passar henne ännu bättre. Det är dock viktigt att inte underskatta svårigheterna och hennes stabila insats visar att hon inte gjort det. Hon växlade på plats 44.

Gustav Norberg sprang sträcka 7. Han inledde mycket bra men gjorde tyvärr ett stort misstag till en kontroll. Efter det kom han dock igen på ett starkt sätt och kämpade hela vägen in till växel på placering 52.

På åttonde sträckan hade vi Oskar Källman. Oskar som inte tävlat så mycket under året visade tydligt att rutin från tidigare finns. Oskar gjorde ett mycket starkt lopp byggt på säker orientering. Han tappade inte särskilt mycket tid på täten och växlade på plats 45.

Ella Stenils sprang sträcka 9. Hon gjorde överlag en mycket bra insats på loppet där hon fick springa mycket själv. Även om hon var lite besviken över några misstag så växlade hon över på plats 48.

Beatrice Eriksson hade fått förtroendet att ta den långa sista sträckan. Hon var lite nervös för längden innan men drog i väg fort med vittring på några ryggar. ”Bea” gjorde ett mycket starkt lopp utan större misstag och klarade längden över egen förväntan! Slutplaceringen blev 49:e. Mycket bra jobbat!!

Nöjda men trötta kunde publik, löpare och ledare vända hemåt (några efter ytterligare en tävling). Nästa år hoppas vi på att återigen kunna ställa upp med egna lag i flera klasser!

 

 

Skribent: Per Öberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info