Hoppa till sidans innehåll

Ett tack och framtidens OK Hällen

08 MAR 2020 09:28
Jag vill börja med att tacka för det fina förtroendet att ha blivit vald till ny ordförande för vår fantastiska förening OK Hällen och därmed efterträda vår eminente Mikael Larsson som burit ordförandeflaggan under de seaste 7 åren.
 • Skapad: 08 MAR 2020 09:28

Det känns fantastiskt roligt att nu ha få äran att leda denna härliga förening, där glädje och gemenskap är vår röda tråd genom hela verksamheten!


Ja, för glädje och gemenskap genomsyrar verkligen denna förening. Det känner jag oavsett om jag är med på de livfulla torsdagsträningarna då det fullkomligen kryllar av barn och ungdomar, om jag deltar på Rosvallaträningarna där orienterare och löpare möts i härlig harmoni, när jag var bland er över 100 medlemmar som gjorde en ovärderlig funktionärsinsats med O-Ringen Kolmården o.s.v. Ett ytterligare fantastiskt exempel på just detta var när jag förra söndagen besökte första tillfället av den ungdoms- och nybörjarkurs i intensivformat som går av stapeln varje söndag nu under mars månad. Det regnade och var grått i söndags, men likväl dök alla de 20-30-tal anmälda deltagarna upp med härliga leenden på läpparna. Ungdomar som vill ta nästa steg inför den stundande säsongen och vuxna nybörjare som vill ta sina första steg lite djupare in i skogen! Flertalet personer hjälpte också till som uppföljare på de korta slingorna som fanns i många nivåer och detta var verkligen ett riktigt bra och trevligt koncept för hela familjen! Känner du att detta kan vara något för dig eller din familj att delta på så är det inte för sent att hoppa på, nästa tillfälle är i eftermiddag och man behöver inte vara med vid alla tillfällen! Läs mer här: https://www.okhallen.se/Nyheter/Huvudnyheter/Intensivkursorientering/?showComments=true
 
Vår verksamhet är ju verkligen minst sagt helt rätt i tiden! Vår Svenska superstjärna - Tove Alexandersson vinner både Bragdguldet och Jerringpriset - orienteringssporten har hamnat på allas läppar! Studier visar att barn som känner samhörighet med naturen är lyckligare. (https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/studie-barn-som-kanner-samhorighet-med-naturen-ar-lyckligare) Traillöpning, hinderbanelopp, ”Outdoor” m.m. – är mer inne än någonsin och genom vår verksamhet får man ju allt detta på en gång, för alla familjens medlemmar, året runt. Dessutom är ju tröskeln så låg, man behöver inte mycket mer än ett par löparskor för att komma igång, det kostar 500 kr för en hel familj ett helt år och då ges man möjlighet till ledarledd träning i princip alla veckans dagar, året runt! Visst är det helt fantastiskt!
 
Vi avslutade det förra decenniet genom den enorma gemensamma insatsen kring O-Ringen. Tillsammans lade vi från klubben ner 10 000 ideella timmar och många drog dessutom stora och viktiga ansvarslass. Stort tack igen till er alla som gjorde vårt O-Ringen Kolmården till en stor succé med över 21 000 deltagare!

De nya decenniet inleder vi nu med ett framåtblickande gemensamt arbete som vi kallar ”OK Hällen 2025”. För ett par veckor sedan var ett 50-tal medlemmar i alla åldrar med när vi startade upp detta inspirerande arbete! Under den dagen blev det först och främst väldigt tydligt att just gemenskap och glädje är det vi alla framförallt känner kring OK Hällen och det är ju fantastiskt! Vi gjorde diverse övningar och jobbade i mindre grupper kring några specifika frågor som vi ser är viktiga när vi formar vägen mot framtidens OK Hällen. Vi har nu summerat denna dagen och från styrelsens sida har beslut fattats om att arbetet tas vidare enligt följande:
 • Vi drar igång ett långsiktigt arbete med att modernisera och landa OK Hällens värdegrund, målgrupper och vision, sammanhållande Gustaf Hedin
 • Vi drar igång ett projekt för att sätta en kommunikations- och marknadsföringsplan som också innefattar en varumärkesöversyn, sammanhållande Elin Liljeblad
 • De idéer som kom fram kring hur vi kan få fler barn/ungdomar att fortsätta upp genom åldrarna prioriteras och tas vidare av Ungdomskommittén, sammanhållande Peter Öberg
 • De idéer som kom fram kring hur tävlandet i OK Hällen ska se ut de kommande åren prioriteras och tas vidare av Tränings- och tävlingskommittén, sammanhållande Björn Carlsson
 • Utifrån bredd-frågan hur vi ska bli ännu fler som deltar oftare och längre så kommer vi att:
  • Titta på hur vi både kan ytterligare bredda och integrera den nya och lyckade verksamhetsgrenen ”Stigtomta löpning”
  • I gemenskapens tecken kommer vi att initiera en torsdagskväll per månad då vi vill samla så många som möjligt av er medlemmar i alla åldrar och grupper vid Friluftsgården för träning och social samvaro. Så även om du/ni inte hinner vara med så ofta i verksamheten hoppas vi att du ändå ska känna en extra stor längtan efter att vara med i Hällen-gemenskapen just denna kväll varje månad. Då ska vi fylla bastun och serveringen ska gå varm efter träningen! Mer information om detta initiativ kommer under våren.
 • Vad gäller ledarförsörjningsfrågan har vi bokat in ett möte i mars med SISU för att se vilka möjligheter till utbildningar som finns, samt inventera vilken typ av roller som är viktigast att fokusera på kring den biten. Detta område har vi i första skedet satt lite lägre prioritet på, då det är viktigt att vi orkar driva igenom de initiativ vi drar igång och även om vi ju är många härliga krafter som hjälps åt så är vi ju inte oändliga.
Vi kommer självklart att uppdatera er medlemmar om hur detta arbete fortskrider lite då och då och känner du att något av ovanstående känns lockande att bidra till själv även fortsatt i någon form hör då gärna av dig till de sammanhållande personerna ovan direkt eller skicka ett mail till This is a mailto link så förmedlar vi kontakt!
 
Med glada Hällen-hälsningar och önskan om en härlig vårsäsong,
Tomas Öberg
Ordförande
Skribent: Tomas Öberg
E-post: Adressen Gömd
Mikael Larsson Projektstyrning AB

Sörmlands Sparbank

Bil och traktorservice
Karlssons Rör Nyköping
Länsförsäkringar Södermanland

Studio M Stigtomta

RMJ Bygg Stigtomta

 Trimtex

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info