Hoppa till sidans innehåll

Fantomloppet i Strömstad förra veckan gjorde att drömmen gick i uppfyllelse!

Peter uttagen till VM i Sverige!!
Hur många blir vi i "Peter Öberg fan-club" på plats i Strömstad den 23 augusti!?!

16 JUN 2016 00:08
Det hängde till slut på ett lopp! Peter var tvungen att prestera något utöver det vanliga på VM-testet i förra veckan och SOM han gjorde det - idag kom belöningen - äran att få representera Sverige på hemma-VM!!
  • Uppdaterad: 26 JUN 2016 19:43

Om någon någon mot förmodan har missat det så utklassade Peter och Gustav Bergman övriga fältet när det Svenska VM-testet på medeldistansen avgjordes förra veckan.
Idag kom allså belöningen - Peter får representera Sverige i hemma-VM i augusti, i Strömstad! Närmare bestämt 23 augusti kl. 11.30 - då medelfinalen startar (det är inget kval på VM längre).

Detta blir det 8:e VM:et för Peter, bara det är imponerande, minst sagt. Men det som är extra imponerande denna gång är att det har varit en ovanligt tuff resa på vägen dit. En resa som började med ett "hej då landslaget" som vi lite sorgset kunde läsa på Peters blogg för drygt 2 år sedan här:

http://peteroberg.nu/?p=12844&pageCommentID=16574

Men där fanns inte bara ett hej då och en liten deppad ton då hälsan satt stopp för VM 2014. Där fanns också en tydlig bild av en Peter som inte hade gett upp, det var bilden av en Peter som hade något i blickfånget längre fram - en plan - en dröm - och ett väldigt tydligt mål - att få representera Sverige på hemmaplan vid VM i Sverige 2016!
Resan dit har inte varit rak, långtifrån. Men fokuset och glöden för målet har funnits kvar och från sidlinjen har det känts lite stolpe ut några gånger och VM-platsen var långtifrån självklar då konkurrensen i Sveriges herrelit idag förmodligen är större än den någonsin varit tidigare. Erfarenheten hade han - ingen annan i landslaget slår Peter på fingrarna där - och resultaten har varit bra - men som sagt ändå lite stolpe ut för det det sista lilla i toppen. Det skulle krävas ett lopp utöver det vanliga på VM-testet - ett lopp - en chans - inget fick gå fel.
Det blev exakt så - precis enligt Peters plan - han visste att det var den dagen som var avgörande och loppet satt där precis som det skulle - precis som Peter drömt om och rent magiskt och nästan overkligt imponerande för oss som följde den lilla GPS-ormen meter för meter under loppet! Det var Peter såsom nästan bara han kan orientera, ett tekniskt mästerverk. Bara Gustav Bergman kunde matcha, i en sekundstrid om segern, övriga var oceaner av tid efter i sammanhanget. Thierry var också där, men var ännu längre efter. Det loppet hade sannorlikt varit ett VM-medaljlopp så den 23 augusti kommer att bli minst sagt nervkittlande, spännande och roligt! Till saken hör att kvällen innan loppet höll Peter i Skogsbusavslutningen vid Friluftsgården, sen tog han med sig Inga-Lisa och körde ner till testet och någon timme efter testet var det bad med henne som gällde. Peter i ett nötskal med andra ord :)

Ett enormt Grattis önskar vi Peter för att få representera Sverige på hemmaplan vid VM-medeln den 23 augusti 2016!

Redan är vi många som tänker åka dit och heja på dig Peter - och visst vore det väl enormt kul om OK Hällens "Peter Öberg fan-club" gjorde ett stort avtryck vid fållan den 23 augusti!

Ta chansen och häng på - ta chansen att få se vår Stigtomtason representera Sveriges landslag på ett hemma-VM kommer med all säkerhet inte många gånger i livet! Hur många blir vi i hejaklacken!!??

Peter Öberg tillbaka i landslaget!

Skribent: Tomas Öberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info