Hoppa till sidans innehåll

Simon hade grymt sting i benen och var bara 3 min från EM-medalj!

Simon bästa Svensk i landslagsdebuten!

01 JUL 2016 21:24
Idag drog Simon Larsson på sig den Svenska landslagströjan för första gången och det blev succé då Simon sprang till sig en suverän 12:e-plats när långdistansen av Ungdoms-EM idag avgjordes!
  • Uppdaterad: 02 JUL 2016 22:30

Simon hade dessutom länge häng på en ännu bättre placering men hade oturen att springa rakt igenom ett jordgetingbo varpå ett gäng ilskna invånare i boet flög ikapp och bet ifrån ordentligt. Simon trotsade dock smärta och lyckades fortsätta och hålla ihop loppet ända in i mål till den fina slutplaceringen som bara var 3 minuter från medaljerna! Överlägsen segrare var sent startande Daniel Vandas från Tjeckien. Han bemästrade den kontinentala kuperade terrängen som var fyllt av grönområden och stora raviner där det var lätt att lägga bort många minuter bland de diffust placerade kontrollerna.

Den fina placeringen och prestationen idag lyckades Simon också kvala in och bli uttagen i det Svenska stafettlaget som gör upp om EM-stafett-medaljerna i morgondagens stafett! Ungdoms-EM avslutas sedan på söndag med sprint som ju brukar Simon som handen i handsken!

Stort grattis Simon och lycka till i morgondagens stafett!

Skribent: Tomas Öberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info