Hoppa till sidans innehåll

SM-GULD och SM-SILVER till OK Hällen - och det firar vi på torsdag!

03 SEP 2018 01:59
Vilken helg OK Hällen hade på Ungdoms-SM i Luleå i form av OK Hällens framtid - våra ungdomar - genom Guld och Silver till Hugo Kindborn och Melker Lundin! Läs mer i artikeln - och kom och fira denna historiska framgång på torsdag!
  • Uppdaterad: 04 SEP 2018 09:52

I fredags stod det sprint på programmet och en sprintbana i fina Gammelstads Kyrkby väntade.

Fyra taggade Hällare, bröderna Lundin, Hugo Kindborn och Elsa Linder stod taggade på startlinjen - och som de sprang!

Hugo och Karl var båda bara dryga minuten efter segraren i sina klasser på plats 17 respektive 24 men snabbast - nästan av alla - denna dag var Melker Lundin som med en imponerande snabbhet och jämn orientering lyckades ta sig hela vägen upp till Silverplats på podiet - dessutom bokstavligen talat snubblande nära guldet då han delade ledningen de sista kontrollerna in mot mål men sedan fick sig slagen med ynka 2 sekunder på upploppet!

STORT GRATTIS till SM-SILVRET MELKER!!

På lördagen bjöds det på långdistans som stor kontrast mot den intensiva sprinten på fredagen. Orienteringen var väldigt snarlik den som bjöds i Ö-vik i somras, då Hugo gjorde sitt stora genombrott genom att bli 3:a i den tuffa H15-klassen.

Detta visade sig inte vara en engångsbedrift, tvärtom visade Hugo nu att han är man för de riktigt stora tävlingarna och i H15 finns det inget större än - just det - Undoms-SM och det finns inget tuffare än - just det - långdistans! Och som han gjorde det, efter en säker inledning, en miss till den 4:e kontrollen, för att därefter med en imponerande skicklighet manövrerade den riktigt svåra - bäcksvart nivå - banan ända in i mål till en övertygande seger med över minuten till tvåan!

 SM-guld till Hugo Kindborn - OK Hällen

Otroligt smart och säker orientering av Hugo Kindborn! Följ hans väg till SM-guldet här:

https://www.livelox.com/Viewer/Ungdoms-SM-lang/H15?classId=160397

Vi bugar och bockar till din fantastiska bedrift Hugo! GULD HUGO!

Dessutom visade Melker Lundin igen att han inte bara kan springa kort och snabbt - även han kan springa långt, rätt och snabbt - då han följde upp SM-sprint-silvret meden helt suverän 4:e-plats på långdistansen i H16!

STORT GRATTIS till er båda FRÅN HELA OK HÄLLEN!

Redan nu på torsdag blir det stort firande vid Friluftsgården - direkt efter träningen - c:a 18.45 - VÄLKOMNA!

Skribent: Tomas Öberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info