Hoppa till sidans innehåll

Stigtomtaloppet behöver din hjälp!

13 APR 2021 20:11
Förra årets virtuella Stigtomtalopp blev en succé! Vi vill såklart genomföra Stigtomtaloppet i år igen och behöver din hjälp!
 • Uppdaterad: 13 APR 2021 20:11

Förra året lyckades Hällen ställa om populära Stigtomtaloppet till ett drop-in-Stigtomtalopp. Det blev en succé med många anmälda personer och flera lag. Många hade roligt en eller flera kvällar och kunde följa sin tradition att genomföra loppet trots pandemin. Vi vill såklart genomföra Stigtomtaloppet i år igen och jobbar utifrån två lösningar.

Loppet är kanske inte främst för inbitna löpare utan är ett lopp för att attrahera nya löpare och inspirera den stora bredden till rörelse. Vi bidrar till goda cirklar för fysisk aktivitet för många människor. Sen är det såklart kul att tävla lite också :)

Nu är det dags att engagera dig genom att vara funktionär på Stigtomtaloppet.

Funktionärsansvar i Hällen är ett konkret sätt för oss medlemmar att ge tillbaka. Det finns små eller stora uppdrag till loppet, där man kan välja att få prova något nytt eller bidra med sin kompetens.

Att vara funktionär är ett annat sätt att engagera sig än att gå på träningar. Det ger också samma glädje och gemenskap som vi får i alla andra sammanhang.

För att det ska vara tydligt redogör vi noga vilka roller och funktioner som behöver bemannas. Inspireras av listan och välj något som passar dig!

Blir vi många som hjälper till kommer det att fungera att både springa och vara funktionär.

Stigtomtaloppet 

Virtuellt Stigtomtalopp, som förra året
Drop in: Spring när du vill från lördag 22 maj – söndag 30 maj.
Barnlopp: Välj en startgrupp som passar, pågår under hela veckan.

Exakt hur Stigtomtaloppet ska genomföras bestäms senare i maj utifrån gällande restriktioner. Till exempel om barnloppet går att genomföra. 

Funktionärer sökes till följande

 • Kommunikation – (Anna Hedin och Johanna Engström)
  (datorvan, hjälpa till med Facebookinlägg, mejls, affischer, uppdatera webbsidan i epi. Löpande fram till race och efter avslut)

 • Media, filmning & fotografering (kollegor Adam Hellstadius och Per Berggren finns)
  Filma och fota under veckan inkl race

 • Tidtagning – 2 personer sökes (kollegor Peter Öberg och Tomas Öberg finns)
  Hjälpa till med tidtagningssystem, sköts via web. Före tävlingen: Administrera anmälningar. Under tävlingen: Ta ut resultat, beräkna lagresultat under tävlingsveckan.

 • Priser – 3 personer sökes (kollega Emma Öberg och Johanna Öberg finns)
  De flesta priser lottas ut och det behövs både priser till barn, vuxna och lag. Önskar hjälp från dig som exempelvis kan fråga din arbetsgivare om sponsrat pris eller dig som kan ringa/maila olika företag för att fråga/hämta upp priser. (profilprodukter, sportartiklar, ätbart, matkassar, presentkort etc. stort som smått!)

 • Bana & vägvisare – många personer sökes (kollegor Björn Carlsson, Daniel Haglund, Tommy Söderberg finns, Örjan/Isabell Schulze, Elin Hultman och Camilla Larsson finns)
  Sätta ut snitslar och skyltar längs banan, fixas någon eller några dagar före loppet. Under veckan ta en tur för att kolla att alla snitslar hänger kvar. Sker dagligen. En person kollar en eller flera dagar. Vägvisare visar vägen på barnloppet, sker 3-5 gånger under veckan. Heja på löpare högt och glatt!

 • Barn – föräldrar sökes (kollega Johanna Öberg finns)
  Ta hand om barnlopp. Sköta starten, informera barn. Sätta på nummerlappar. Visa vägen på arenan och lämna ut priser. Sätta upp flaggor, vimplar eller andra roliga skyltar. 3-5 lopp under vecka 21.

 • Fixare – 10 personer sökes
  Du bestämmer vilken dag du kan hjälpa till och vi ser till att du får någon uppgift att genomföra. Ange om du vill hjälpa till på plats under veckan eller hjälpa till i förväg.

 • Arena (kollegor Sune Carlsson, Mikael, Jonatan Lage finns)
  Sätta upp sekretariatstält, anslagstavla, skyltar, sopsäckar m.m. på arenan, material hämtas vid friluftsgården. 
 • Rivning – (kollega Sune Carlsson, Tommy Söderberg finns)
  Riva byggnationer på arenan och transportera till friluftsgården, sortera in material på rätt ställe. Städa arenan efter avslutat arrangemang.

Vad vill du hjälpa till med eller har frågor?
mejla till Peter Öberg 
This is a mailto link

Kommentera gärna nedan vilken av alla roliga funktioner du vill vara med i!


E-post: Adressen Gömd
Mikael Larsson Projektstyrning AB

Sörmlands Sparbank

Bil och traktorservice
Karlssons Rör Nyköping
Länsförsäkringar Södermanland

Studio M Stigtomta

RMJ Bygg Stigtomta

 Trimtex

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info