Hoppa till sidans innehåll

Två juniorlandslagslöpare till OK Hällen!

08 MAR 2021 22:50
Säsongen drar igång och OK Hällens elitorienterare lägger i en högre växel på sin satsning mot vårens tävlingar och framtiden. Med perfekt timing får klubben nu förstärkning av Sofie Safkova och Sebastian Safka från Tjeckien!
  • Uppdaterad: 08 MAR 2021 22:50

Det var de tjugoåriga tvillingarnas huvudtränare i tjeckiska juniorlandslaget som rekommenderade OK Hällen som klubb för dem när de ville prova på att träna för en utländsk klubb. Så fort det blir möjligt att resa igen ser de båda syskonen fram emot att vara med på stafetter och att vara här i perioder för att träna i svensk terräng.

Sebastian och Sofie har tidigare bott i Australien. De talar utmärkt engelska och bland deras fina resultat finns bland annat guld och silver från nationella mästerskap i både Tjeckien och Australien i både stafett och individuella tävlingar i sprint, medel- och långdistans.

Så här säger de själva om varför valet av utländsk klubb föll på just OK Hällen:

Why OK Hällen? Our head coach from the Czech Junior team recommended your team to us. We have never been part of any foreign club, so we are very excited to try it! Your club looks very friendly and we are looking forward to training in your brilliant terrains, improving our orienteering skills and making many memories with you.

Vi är säkra på att Sofie och Sebastian kommer att trivas hos oss och att de på flera sätt kommer att bidra till utveckling och framgång i klubben. Vi hälsar dem mycket varmt välkomna!

Skribent: Mikael Kindborn
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info