Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Öberg O-Ringen 2019 Kolmården

Vi arrangerar O-Ringen 2019!

02 FEB 2016 18:30
Efter en 2 år lång process blev det ikväll blev det klart! Vi i OK Hällen, tillsammans med 12 andra klubbar från Södermanland och Östergötland har vunnit förtroendet att få arrangera världens i särklass största orienteringsarrangemang och ett av Sveriges absolut största årliga idrottsarrangemang - O-Ringen!
  • Skapad: 02 FEB 2016 18:30

"O-Ringen Kolmården i Norrköping" är det officiella namnet och tanken är att det är just det starka varumärket Kolmården som ska locka hit orienterare från alla världens hörn under vecka 29-30 år 2019! O-Ringens mål är ju att locka så många orienterare som möjligt men inte minst är familjen i fokus och Kolmården är ju mycket starkt som varumärke både för orienteraren vad i form av "Kolmårdsterräng" och för familjen är ju t.ex. Kolmårdens djurpark en stor dragningskraft.

Centralorten för O-Ringen i Kolmården kommer att vara på Himmelstalund i Norrköping - ett i många bemärkelser perfekt ställe då i princip all infrastruktur för O-Ringen-torget + campingen redan finns på plats.

O-Ringen AB, som är O-Ringens ryggrad numera kommer nu att inleda hela processen med att rekrytera den så kallade Generalsekreteraren - den person som ska leda projekt "O-Ringen Kolmården".


Att vi får vara med och arrangera O-Ringen innebär mängder med möjligheter för oss i OK Hällen! Vi kommer att kunna använda detta som en röd tråd i vår verksamhet fram till år 2019 och har alla möjligheter att öka klubbens attraktionskraft och locka till oss fler unga nyfikna orienterare på vägen dit.
Det kommer också att finnas mängder med spännande och utvecklande uppgifter och roller att kunna bidra med för att detta ska bli det bästa O-Ringen genom tiderna!


Givetvis kommer det också att ge oss ett bra tillskott till klubbkassan om många av oss väljer att engagera sig, vilket vi givetvis hoppas på! (boka in detta i 2019 års semester redan nu! :) ) Förutom att denna process kommer att kunna vara väldigt utvecklande för dig som individ och för oss som klubb tycker jag personligen också att man någon gång i livet vill "ge tillbaka" till O-Ringen för att det ska leva vidare. Utan alla ideellt arbetande föreningar skulle ju O-Ringen inte finnas.


Att arrangera O-ringen är ett stort projekt med många timmars jobb bakom. Under själva O-Ringenveckan går det åt 1000 arrangörer och givetvis är det ett stort arbete även innan och efter själva tävlingen. Vi är en av många brinnande klubbkrafter som ska hjälpas åt för att detta ska bli det bästa O-Ringen genom tiderna och vi kan tillsammans göra detta till en grymt kul upplevelse och resa på vägen dit!


Nu startar en mycket spännande och rolig resa tillsammans!

 

Läs kvällens pressmeddelande här via denna länk.

 

Bild på klubbordföranden i alla 13 föreningar som står bakom O-Ringen i Kolmården 2019

Alla ordföranden samt O-Ringens VD

Skribent: Tomas Öberg

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info