Hoppa till sidans innehåll

Resultat + analys löptest Ryssbergen

25 DEC 2019 20:26
Här kommer en analys från löptestet. Använd resultatet för att bli medveten om var du har dina styrkor samt områden du kan utveckla om du vill bli mer komplett löpare på olika underlag
  • Uppdaterad: 25 DEC 2019 20:26

Löptestet var tänkt att ge en grund om löparnas kapacitet på olika underlag, uthållighet, kondition och förmåga att ha en bra "pacing-strategi".

Alla som deltog kämpade jättebra och gjorde fina insatser utifrån sina förutsättningar! Tack arrangörerna som fixade att allt fungerade smidigt.

Generell lärdom

*Många löpare behöver träna backe och förmågan att omsätta laktat (inklusive jag själv) alternativt går det att vara mer försiktig på första varvet
*Flera vana skogslöpare tappar tid i skogen - det krävs kondition, styrka, smidighet och explosivitet för att springa snabbt i besvärlig skog

Löptest Bana

Tider + analys 1 - 3 varv

Löptest 1 varv

Löptest 2 varv

Löptest 3 varv

Om analyserna

Analyserna är gjorda så att alla tider är inlagda i ett excelark, tiderna har viktats mot den snabbaste löparen på respektive alternativ (1, 2 eller 3 varv) för de olika terrängavsnitten.

Förklaring terrängindex

Ett negativt tal på terrängindex innebär att du är stark på aktuellt terrängavsnitt och positivt tal innebär att du är svagare på aktuellt avsnitt. Noll är lika med ditt viktade värde.

Individuella tips

Det går att dra många lärdomar av dessa resultat, hör av dig till Peter om du vill ha några individuella tips på hur du kan bli snabbare.

Nästa träningsträff och nästa löptest

Nästa träningsträff är den 17-19 januari. Då blir det ett lite tuffare banpass, nattorientering och distanslöpning.

Finns det önskemål att köra löptestet igen kan vi köra någon gång i mars.

God Fortsättning på Julen!

Skribent: Peter Öberg
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info