Hoppa till sidans innehåll

Till minne av Lars-Åke Svensk

30 APR 2020 21:41
Lars-Åke har lämnat oss efter en tids sjukdom. Vi kommer sakna Lars-Åkes närvaro vid klubbens aktiviteter,alla härliga samtal och hans engagemang i klubbarbetet. Vi bär med oss många härliga minnen från vår vän. Våra varmaste tankar går till familjen
  • Uppdaterad: 30 APR 2020 21:41

LarsÅke1

Lars-Åkes engagemang i olika förtroendeuppdrag i klubben saknar motstycke, ända sedan slutet av 60-talet har han varit en av de tongivande personerna i OK Hällen. Redan som 16-åring tog Lars-Åke sig an uppdraget som kassör för klubben. Därefter har han varit ordförande, kassör, ungdomsledare, åter igen kassör och tillika styrelseledamot där han var verksam ända fram till i år. Han var tillsammans med många andra en del av den starka gemenskap som byggde upp klubbens organisation, infrastruktur med klubbstuga, elljusspår och kartområden samt arrangemang med Stigtomtakavlen som flaggskepp.

LarsÅke2LarsÅke3
LarsÅke4
Bilder från Hällens första klubbstuga Öllstalund 1966, ombyte på en tävling 1966 och klubbresa i Falun 1974 

Lars-Åke har även varit en mycket flitig deltagare på klubbens olika aktiviteter. Först som aktiv tävlingsorienterare under 60, 70 och 80-talet. Senare som glad motionär på allt ifrån O-Ringen, tävlingsresor, gympa och flarnetävlingar.

LarSÅke5
Lars-Åke berättar historier på O-Ringen

LarsÅke6
Lars-Åke deltar på klubbträningar

LarsÅke7
Eftersnack på O-Ringen 2004

Lars-Åke var även delaktig i arbetet att bygga upp den starka ungdomsverksamheten under 80- och 90-talet. 1992 fick klubben utmärkelsen ”Silverkotten” – Sveriges bästa ungdomsförening och Lars-Åke fick tillsammans med Hans Öberg gynnarstipendium för ungdomsledarinsatser. Dessa priser delades ut på Karlbergsslott av svenska orienteringsförbundet.

En fadäs med en saknad stämpling på 25-manna 1992 togs emot på ett ödmjukt sätt av ungdomsledare Lars-Åke som före tävlingen varit noga med att informera alla om att verkligen vara noggrann och stämpla vid alla kontroller. Till minne av händelsen instiftades priset ”Larsas tavla” som har varit ett uppskattat inslag på årsfesten där årets misstag koras med glimten i ögat.

LarsÅke8
LarsÅke9
Lars-Åke som ungdomsledareLarsÅke10Lagledare SM stafett 1994

Med noggrann kontroll och kunskap var Lars-Åke klubbens kassör under många år. Att klubben har välordnad ekonomi har vi många att tacka, inte minst Lars-Åke.

Vi kommer alltid att minnas Lars-Åkes glädje, den klassiska vinröda träningsväskan i skinn med OK Hällen-märket och eftersnacket i omklädningsrummen eller på tävlingsplatsen. Stort tack för allt du har bidragit med för klubben, som vän och för alla fina minnen!

Vännerna i OK Hällen

OK Hällen har lämnat en gåva till cancerfonden till minne av Lars-Åke

Skribent: Peter Öberg
E-post: Adressen Gömd
Mikael Larsson Projektstyrning AB

Sörmlands Sparbank

Bil och traktorservice
Karlssons Rör Nyköping
Länsförsäkringar Södermanland

Studio M Stigtomta

RMJ Bygg Stigtomta

 Trimtex

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info