Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


 

 • Ungdomsträning bedrivs på torsdagar klockan 18.00. Utgångspunkt är ofta friluftsgården men läs i kalendern för respektive aktivitetsdag för att se särskilt information (t.ex. annan samlingsplats). Det är viktigt att ni är ombytta och är på friluftsgården senast 18.00 då vi vissa träningar åker iväg till annan skog och åker då 18.00. Träningen pågår ca 1-1,5 tim. beroende på ålder och vilken typ av träning det är. Vi tränar i alla väder.
 • Efter träningen är det mysigt att ta en dusch och basta lite innan fikat. Månads fika kostar 40: -/mån och gäller då för alla torsdagar den månaden. Under fikat finns det möjlighet att spela spel, rita eller bara prata med sina kompisar och tränare. Du som förälder är naturligtvis också välkommen att fika då till en kostnad av 10: -/gång.
 • Alla barn får prova på tre gånger utan kostnad. Därefter krävs medlemskap. Medlemsavgiften till OK Hällen är 150kr/barn och år, 500kr/familj och år. Inbetalningskort kommer i februari. Är du ny medlem ansöker du om medlemskap under fliken "Medlem" på hemisdan.
 • Som medlem i klubben har man även tillgång till fredagsgympan 18.00 i gymnastiksalen på Stigtomta skola vintertid och måndagar 18.00 vid friluftsgården sommartid. Information om denna gympa finns i kalendern.
 • Det finns även Facebooksidor för skogsbus, vit/gul och orange grupp gå med där så får du alltid sista informationen om träningar och aktiviteter.
 • Vi anordna nybörjarkurs i orientering för vuxna vid intresse. Det är ett bra tillfälle för er föräldrar att få en uppfattning av vad era barn sysslar med ute i skogen, samtidigt som ni förhoppningsvis själva upptäcker att orientering är en rolig sport som alla kan hålla på med. Prata med någon ledare om intresse finns.
 
Vi som ledare i klubben jobbar ideellt för klubben. Du som förälder kan hjälpa till med många olika saker om ni vill.
 • På träningarna. Ibland åker vi iväg till andra skogar och tränar, för att detta ska fungera så behöver vi hjälp med skjutsar. Vi meddelar när vi behöver skjuts. Kanske sitter du själv med kunskap som du vill dela med dig av till oss. Tränare behövs alltid.
 • På tävlingar. När det är dags för tävling så behöver vi också skjuts samt att du som förälder hejar på eller varför inte springa en egen bana. Mer om tävlingar kommer vi att prata om på träningarna.
 • I köket där behövs det någon som kan bre mackor på torsdagarna.
 • På vår egna stora tävling, Stigtomtakavlen som vi arrangerar varje vår. Till denna tävling behövs det frivilliga till en mängd olika områden.
 • På sista april och lucia firandet på friluftsgården finns det också arbetsuppgifter att utföra. Bl.a. lotteriförsäljning, kafé, eller kanske baka en kaka till försäljningen.
Om vi alla hjälps åt med något av detta ovanstående så blir det inte så betungande för den enskilde personen men det syns i klubbens kassa vilket resulterar i att våra ungdomar får ta del av nya kartor, pannlampor och kompasser på träningarna. Samt att klubben kan stå för tävlingsavgiften för alla ungdomar som vill tävla.
 
Om du vill hjälpa till med något av detta så kan du kontakta ledarna för mer information (kontaktuppgifter under fliken ledare).

 

Uppdaterad: 05 JAN 2018 22:48 Skribent: Johanna Engström

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info