Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper för ungdomar


Under 2018 har vi följande träningsgrupper för barn och ungdomar i föreningen:

Vi försöker att alltid samlas och värma upp i åldersgrupper. Under aktiviteten får ungdomarna sedan övningar anpassade för individens nivå:

 

 Skogsbus (ca 4-7år): Gruppen för våra yngsta barn. Här är leken i fokus där vi regelbundet har med inslag av orienteringsliknande övningar.

 

Grön grupp (ca 7-9år): Den grupp där barnen är med i när de börjar lära sig orienteringens grunder och lär sig karttecken. De flesta provar någon mindre tävling i inskolningsklass.

 

Vit grupp (ca 9-11år): Gruppen som man är med i när man klarar enklare övningar längs tydliga ledstänger utan vuxen. Här lär man sig att passa kartan med hjälp av kompass. Vit nivå är också den nivå där man genomför de första tävlingarna. Flera i gruppen tävlar regelbundet, med eller utan vuxen "skugga".

 

Gul grupp (ca 11-13år): Här blir orienteringen mer avancerad och man lämnar ibland ledstänger korta sträckor och lär sig mer om kompassens användningsområden.

 

Orange grupp (ca 13-15år): Här fortsätter svårigheten att höjas och man börjar orientera med hjälp av t.ex. höjder som komplement till tydliga ledstänger. Här börjar tävlingsmomentet bli mer uttalat för de som önskar det och man kan bl.a. vara med på distriktsaktiviteter.

 

Violett grupp (ca 15-16år): Orienteringen börjar likna den svårighetsgrad som de vuxna tävlingsorienterarna har. Man tränar mycket specifika moment för att vara redo för juniortiden.

Uppdaterad: 05 JAN 2018 22:51 Skribent: Per Öberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
OK Hällen - Orientering
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Besöksadress:
Friluftsgården
61197 Stigtomta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info